Jdi na obsah Jdi na menu
 


Singing Omni-Level Project

zaverecny-clanek-1.jpg

zaverecny-clanek-2.jpg

 

sol-kolaz-sbormistri.jpg

 

 

sol-kolaz.jpg

 

 

sol-mapa.jpg

 

sol-plakaty.jpg

Nahrávky skladeb

Paříž-4.10.-6.10.2013

Bordeaux-14.2.-17.2.2014                                       

Hebden-Bridge-4.-6.4.2014

Varšava-7.5.-11.5.2014  

 Limassol 26.-28.9.2014

Prachatice 13.6.-16.6.2014

Treviglio 21.11. - 23.11.2014

Arezzo 23.1. - 25. 1. 2015

Diosd 8.- 16.3.2015

Perpignan 7.-9.5.2015

Fotogalerie  

Malá pomůcka pro cestovatele 

Videogalerie

Celkové shrnutí

 

 

                 

 

 projekt.jpg

Singing Omni-Level Project

 

Sbor Česká píseň se zapojil do mezinárodního projektu

Smíšený pěvecký sbor Česká píseň byl úspěšný v projektovém řízení v partnerství Grundtvig v rámci Programu celoživotního učení. Spolu s dalšími padesáti uchazeči byl Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy vybrán mezi 191 zájemci a obdržel grantovou podporu. Náš sbor je zapojen do mezinárodního projektu Singing Omni-Level Project , kterého se účastní celkem 9 sborů , a to po dvou z Francie a Itálie a dále z Maďarska, Anglie, Polska, Kypru a náš sbor.

Hlavním tématem projektu je nastudování skladeb současných autorů z daných zemí a společné provedení na koncertech v místě každého sboru. Během prodlouženého víkendu se bude nacvičovat, zkoušet, možná se stihne krátká procházka .. celý pobyt vyvrcholí společným koncertem.

Hlavním kritériem projektů partnerství Grundtvig je mobilita. Během projektu , který bude trvat do konce června 2015, musí náš sbor uskutečnit celkem 24 mobilit neboli výjezdů, což znamená, že minimálně 24 zpěváků ze sboru vyjede postupně do zahraničí, tj. v průměru 3 zpěváci na jeden workshop. Samozřejmě i náš sbor bude hostitelem ostatních zástupců sborů u nás v Prachaticích, a to v letošním červnu.

Počátkem října se předsedové a sbormistři sešli v Paříži na první schůzce, na které jsme se dohodli na celkové organizaci projektu, na úhradách nákladů nebo propagaci projektu. Nejdelší debata byla kolem repertoáru. Před pařížským setkáním jsme každý poslal několik návrhů skladeb včetně zvukových nahrávek. Po několikahodinové diskusi jsme se dohodli na 7 konkrétních skladbách, které budeme zpívat na každém koncertě. Z našich písní byla vybraná skladba Zdeňka Lukáše Na horách. Každý sbor pak připraví další skladbu, která se nacvičí během workshopu a bude se zpívat pouze v daném městě.

Zatímco jednání probíhají v angličtině, skladby jsou v jazycích té které země – to bude asi největší problém – čeká nás nastudování skladeb ve francouzštině, maďarštině, budeme zpívat polsky, kypersky, na italštinu jsme zvyklí,……

Začíná se ve Francii, 14. – 16.února 5 zpěváků z našeho sboru pojede do Bordeaux, v dubnu následuje anglický Hebden Bridge, v květnu Varšava, ve dnech 13. – 16.6. navštíví kolegové Prachatice (koncert zazní 15.6.2014 v Národním domě), v září kyperský Limassol a poslední cesta v letošním roce bude do italského Terviglia. Příští rok pokračujeme hned v lednu opět cestou do Itálie, tentokrát do Arezza, v březnu bude workshop v maďarském Diodu a posledním setkáním bude květnový francouzský Perpignan.

Jana Holá

 

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.

Za obsah odpovídá výlučně autor. Sdělení nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem. 

 

Propagace projektu webové stránky projektu 

 

 http://www.sol-grundtvig.com/#/Accueil

Facebook:  

 

https://www.facebook.com/pages/Solgrundtvigproject/170105216515644