Jdi na obsah Jdi na menu
 


Program pobytu v Budapešti

Budapešť 8.3. - 16.3.2015-první nástin programu

 

(cena - 1.500,- Kč - zahrnuje dopravu, pobyt v apartmánech, pátek večeře, neděle oběd a večeře)

 

8.3. neděle odjezd v ranních hodinách (Pt-Budapešť 500 km,délka jízdy cca 7 hod.) 

       (doprava ŠINDELÁŘ SPEDITION s.r.o., Sedlec 49)
 ubytování apartmány Práter Residence Budapešť, Práter utca 24 (vybavená kuchyň) www.prater-residence.com

 

9. - 11.3. pondělí – středa -dopolední zkoušky v nedaleké hudební škole

                                     odpoledne prohlídka města, termální lázně, odpočinek...

                  středa - Lázně Király (jediný den, kdy je otevřeno pro všechny)

 

12.3. čtvrtek odpoledne-večer – vystoupení v 1.české restauraci Ferdinand

       (www.ferdinandsorhaz.com) v rámci pátého výročí otevření restaurace dále je v    jednání návštěva Českého centra, Szegfü utca 4

 

13. - 15.3. pátek odpoledne - neděle workshop Diosd

          koncert neděle 16.00,  aula v New Kindergarten (OVODA obch. dům), Diosd,     Kocsis Street, Diosd

 

odjezd v neděli v noci (po večeři na rozloučenou), příjezd pondělí 16.3. v dopoledních hodinách

 

 

          Budapešť

Pobyt v hlavním městě Maďarska, Budapešti, se nemůže obejít bez prohlídky nejzajímavějších míst města – je to zejména hradní komplex založený v XIII. století s Královským palácem a Matyášovým chrámem nebo Rybářská bašta s krásným výhledem na Budapešť, budova Parlamentu na břehu Dunaje, Andrássyho třída, zábavní Vidámpark, Řetězový most, Markétin ostrov. V Budapešti je celá řada dalších historických památek, muzeí a příjemných restaurací.

 

 

Lázně Király

1027 Budapest, II., Fő utca 82-86.

 

termální bazén, vanové koupele, slané koupele, masáže a sauna. Do dnešních dnů je v budově patrný turecký přepych a zvláště její kopule a klenby jsou považovány za mistrovské dílo architektury. tyto lázně se považují jako lázně Gay Friendly.
Otevírací doba: po-st-pá a ne: 8-20 hod., út-čt a so: 10-22 hod.
Otevřeno pro dámy po-pá, pro pány út-čt-so a pro všechny st-ne.
Cena vstupenek: 2200 Ft

 

Lázně Széchenyi

 

Adresa: 1146 Budapest, XIV., Állatkerti körút 11.
Tento horký pramen byl objeven velmi pozdě, byl totiž otevřen až v roce 1876, a poskytuje léčivé vody o teplotě 76°C, obsahující síru, vápník a hydrogenuhličitan hořečnatý, které přicházejí z velké hloubky 1256 metrů. Lázně jsou postaveny v novobarokním slohu a stojí ve středu města, ve středu Městského parku

v zeleném pásu Pešti.

Je to jedno z největších lázeňských zařízení v Evropě. Uvnitř jsou termální koupele pro muže i ženy, termální vanové lázně, bublinkové a slané koupele, a také velké bazény pod otevřeným nebem. Voda se výborně hodí pro léčení reumatických chorob a poruch pohybového ústrojí, pro poúrazovou léčbu, pro léčení artritidy a neuritidy. Je zvláště účinná v případech menstruačních poruch. Používá se také jako pitná kúru při léčení katarálních poruch léčení katarálních poruch dýchacího a zažívacího ústrojí. Vedle zdravotnického zařízení a léčebné sekce jsou zde také tři velké otevřené bazény.
 

Otevírací doba: 6-19 hod.
Přejete-li si relaxovat v parních lázních pak budete používat místo plavek pouze zástěrku.
Jste-li muž, pak je pro Vás tato část lázní otevřena ve dnech: úterý-čtvrtek-sobota a pokud jste žena, pak je pro Vás tato část lázní otevřena ve dnech: pondělí-středa-pátek.
Cena vstupenek: za kabinku se platí 3500 Ft, a za skříňku 3600 Ft. 3 hodiny před zavířací dobou značné slevy.

 

Lázně Gellért

Adresa: 1118 Budapest, XI., Szent Gellért tér 1.
Nejstarší maďarský lázeňský hotel Gellért, jedna z pých Budapešti. Prameny napájející lázně jsou známy již téměř dva tisíce let. V blízkosti někdejších "Sáros Fürdő" (Slatinných lázní) nebo jezera žil svatý Ivan, poustevník-léčitel, známý široko daleko, jeden z prvních přírodních léčitelů, jehož kázání a "zázraky" sem přilákaly mnoho nemocných.

Vzhledem k vysoké teplotě vody tohoto pramene ho nazývali Očistec a později dostal název Panenská lázeň. V tureckém období zde stávalo nádherné lázeňské zařízenía v roce 1918 bylo přestaveno do současné podoby. Dnes je to jeden z nejelegantnějších čtyřhvězdičkových hotelů hlavního města.
Lázeňský hotel Gellért zahrnuje krytý i otevřený bazén s vápenitou, slabě kyselou, hydrogenuhličitanovou, radioaktivní vodou, obsahující mnoho minerálních látek. Je stejně vhodná pro koupele i pitné kúry nebo inhalace a je zvláště účinná v případě léčby reumatických a kloubových onemocnění, neuralgie, neurózy, dny, reumatismu, gynekologických potíží a poruch metabolismu. Tento lázeňský hotel nabízí lékařské a zdravotnické služby na nejvyšší úrovni.
Otevírací doba lázní: 6-20 hod.
Cena vstupenek: termál kabinka 3900 Ft, termál skříňka 3700 Ft. Od 17 hod. značné slevy.